Autentikoiva SMTP

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asettaminen Outlook Express -sähköpostiohjelmaan

• Outlook 2007 ja aiemmat versiot: klikkaa yläpalkin 'Työkalut (Tools)' -valikosta 'Tilien asetukset (Account settings)'.
  • Outlook 2007: Valikko: työkalut - tilien asetukset
  • Outlook 2010 ja uudemmat versiot: klikkaa 'Tiedosto' → 'Tiedot' ja klikkaa 'Tiliasetukset' -painiketta.
  • Outlook 2010: Valikko: tiedosto - tiedot - tiliasetukset

Lähtevän postin palvelimen asettaminen olemassaolevaan sähköpostitiliin

HUOM!Jos sinulla ei ole ennestään sähköpostitiliä asetettuna Outlookiin, siirry uuden tilin luontiohjeisiin klikkaamalla tästä.
  • Siirry muokkaamaan sähköpostitilisi asetuksia klikkaamalla avautuneesta ikkunasta 'Muuta...' -painiketta.
  • Tilien asetukset: sähköposti -välilehti, 'muuta...' -painike
  • 'Lähtevän postin palvelin (SMTP):' -kohtaan tulee internetyhteydentarjoajasi lähtevän postin palvelimen osoite.
  • Yleisimpien palveluntarjoajien osoitteet ovat:
  • Sonera: mail.inet.fi
  • Saunalahti: mail.inet.fi
  • DNA: mail.inet.fi
  • Welho/HTV: mail.inet.fi
  • MBNet: mail.inet.fi
  • Elisa: mail.inet.fi
  • Auria: mail.auriamail.net
  • SongNetworks: smtp.song.fi
  • Klikkaa 'Lisää asetuksia' -painiketta asettaaksesi kirjautumistiedot kyseiselle palvelimelle.
  • Tilin tiedot sisältävä lomake
  • Siirry 'Lähtevän postin palvelin' -välilehdelle, ja klikkaa valinnat kohtiin 'Lähtevän postin palvelin edellyttää käyttöoikeuden tarkistusta' sekä 'Kirjautumistiedot'.
  • Tämän jälkeen pystyt täyttämään käyttäjänimen ja salasanan lähtevän postin palvelimelle.
  • Klikkaa 'OK' -painiketta hyväksyäksesi asetukset ja palataksesi edelliseen ikkunaan. Kyseisen ikkunan 'Seuraava' -painikkeen klikkaus viimeistelee asetusten vaihdon.
  • Internet-sähköposti: Lähtevän postin palvelin -välilehti

Lähtevän postin palvelimen asettaminen uuden sähköpostitilin luomisen yhteydessä

HUOM!Jos haluat liittää lähtevän postin palvelimen aiemmin luomaasi sähköpostitiliin, siirry ohjeisiin palvelinasetusten muuttamiseksi klikkaamalla tästä.
  • Siirry uuden sähköpostitilin luomiseen klikkaamalla avautuneesta ikkunasta 'Uusi...' -painiketta.
  • Tilien asetukset: sähköposti -välilehti, 'uusi...' -painike
  • Valitse luotavan tilin tyypiksi 'Sähköpostitili' ja klikkaa 'Seuraava'.
  • Lisää uusi tili: valitse tilin tyyppi
  • Valitse vaihtoehto 'Määritä palvelinasetukset tai muut palvelinlajit manuaalisesti' ja klikkaa 'Seuraava'.
  • Lisää sähköpostitili: 'Määritä palvelinasetukset tai muut palvelinlajit manuaalisesti' -valinnan sijainti
  • Valitse sähköpostitilin tyypiksi 'Internet -sähköposti' ja jatka klikkaamalla 'Seuraava'.
  • Lisää sähköpostitili: tilin tyypin valinta
  • Täytä lomake sinulle annetuilla sähköpostitilisi kirjautumis- ja palvelintiedoilla.
  • 'Sähköpostiosoite'- ja 'Käyttäjänimi' -kenttään tulee hallintapaneelin kautta luomasi sähköpostiosoite kokonaisuudessaan.

• Valitse 'Tilin tyyppi:' -kohdan pudotusvalikosta haluamasi protokolla:
    • POP3: Jos valitset tämän protokollan, ohjelma lataa automaattisesti kaikki saapuvat sähköpostiviestit omalle koneellesi ja tyhjentää samalla palvelimen postilaatikon. Hyvänä puolena tässä on se, ettei palvelimella sijaitseva sähköpostilaatikko pääse täyttymään, mutta huonona puolena se, ettei ohjelmalla luettuihin viesteihin pääse enää käsiksi muualta kuin oman koneesi sähköpostiohjelmasta.
    • IMAP: Tämä protokolla näyttää sinulle palvelimella sijaitsevat sähköpostit, eikä tyhjennä palvelimen postilaatikkoa. Näin pääset viesteihin aina käsiksi mistä tahansa, mutta vaarana on, että sähköpostilaatikkosi täyttyy ja sinun on itse huolehdittava vanhojen viestien poistamisesta.

• Saapuvan postin palvelin: -kohtaan tulee saapuvan postin palvelimen osoite:
    • Palvelimen osoite on imap.omaverkkoosoitteesi.pääte tai pop.omaverkkoosoitteesi.pääte
    • Esimerkiksi imap.verkkoosoitteeni.fi tai pop.verkkoosoitteeni.net.

• 'Lähtevän postin palvelin (SMTP):' -kohtaan tulee internetyhteydentarjoajasi lähtevän postin palvelimen osoite.
  • Yleisimpien palveluntarjoajien osoitteet ovat:
  • Sonera: mail.inet.fi
  • Saunalahti: mail.inet.fi
  • DNA: mail.inet.fi
  • Welho/HTV: mail.inet.fi
  • MBNet: mail.inet.fi
  • Elisa: mail.inet.fi
  • Auria: mail.auriamail.net
  • SongNetworks: smtp.song.fi

• 'Salasana' -kenttään tulee se salasana, joka on määritetty kyseiselle sähköpostiosoitteelle silloin kun se on luotu hallintapaneelissa.
  • Klikkaa 'Lisää asetuksia'.
  • Lisää sähköpostitili: lomake tietojen syöttämiseen sekä lisää asetuksia -painike
  • Klikkaa 'Lähtevän postin palvelin' -välilehteä, jossa valitse kohdat 'Lähtevän postin palvelin edellyttää käyttöoikeuden tarkistusta' sekä 'Kirjautumistiedot'.
  • Täydennä kirjautumistietosi ikkunan kenttiin ja klikkaa 'OK' -painiketta
  • Sähköpostiasetukset: lähtevän postin palvelin -välilehti, smtp-palvelin vaatii tunnistautumisen/autentikoinnin -valintaruutu, sekä kentät kirjautumistiedoille
  • Palattuasi edelliseen ikkunaan klikkaa vielä 'Seuraava'.
  • Tilin luominen on nyt suoritettu ja olet valmis aloittamaan sähköpostin käytön. Klikkaa 'Valmis'.
  • Tilin luominen valmis -ikkuna