Kansioiden ja oikeuksien hallinta

Kansion jakaminen

• Kirjaudu sisään tiedostopankkiin (katso ohje klikkaamalla tästä).
  • Klikkaa hiiren oikealla painikkeella sitä kansiota, minkä haluat jakaa muille käyttäjille.
  • Klikkaa 'Ominaisuudet'.
  • Klikkaa rasti kohtaan 'Aktivoi jakaminen' ja klikkaa 'Aseta'.
  • 'Oikeudet' -välilehdellä voit lisätä valtuutettuja ryhmiä tai käyttäjiä.
  • Ryhmän oikeuden lisääminen ja oikeustason määrittely

• Klikkaa 'Lisää' -painiketta 'Oikeudet' -välilehdellä 'Valtuutetut ryhmät' otsikon alta.
  • Valitse ryhmä jonka haluat lisätä ja klikkaa 'Lisää'. Klikkaa lopuksi 'Ok' -painiketta.
  • Jos olet lisännyt pankkiin uuden ryhmän, eikä se näy listassa, klikkaa sinisiä ympyrän muodostavia nuolia sivunumeroiden oikealta puolen.
  • Ryhmän oikeustason määrittäminen.

• Klikkaa ryhmää jolle haluat määrittää oikeustason. Valitse alasvetovalikosta haluamasi vaihtoehto:
    • Read only (Voi lukea tiedostoja)
    • Write (Voi lukea ja luoda tiedostoja)
    • Write and delete (Voi lukea, luoda ja poistaa tiedostoja)
    • Manage (Voi lukea, luoda, poistaa ja jakaa tiedostoja)
  • Klikkaa lopuksi 'Aseta'.
  • Käyttäjän oikeuden lisääminen ja oikeustason määrittely

• Klikkaa 'Lisää' -painiketta 'Oikeudet' -välilehdellä 'Valtuutetut käyttäjät' otsikon alta.
  • Valitse käyttäjä listasta ja klikkaa 'Lisää'.
  • Voit hakea käyttäjää kirjoittamalla käyttäjän nimen 'Haku:' -ruutuun ja klikkaamalla suurennuslasin kuvaa.
  • Klikkaa lopuksi 'Ok' -painiketta.
  • Voit määrittää käyttäjän oikeustason samoin kuin ryhmälle (katso Ryhmän oikeustason määrittäminen).
  • Kun olet tehnyt haluamasi toimenpiteet, klikkaa 'Ok' -painiketta.