suomeksiin_english

Verkkotunnuspalvelut

Fi-verkkotunnuspalvelut

Faktat fiksusti

Fi-verkkotunnuksen hankinta

Hankimme verkkotunnuksen puolestasi, kun tilaat sen ylläpidon meiltä. Verkkotunnuksen hankkiminen kauttamme 3 vuodeksi maksaa 56 euroa.

Kun tilaat nimipalvelun meiltä, voit halutessasi myös hakea itse verkkotunnusta Viestintävirastolta: www.domain.fi.

Fi-verkkotunnuksen uusiminen

Fi-verkkotunnus on voimassa 1, 3 tai 5 vuotta. Uusiminen ei kuulu sopimukseemme. Voit uusia verkkotunnuksen maksamalla uusimismaksun Viestintäviraston verkkotunnuspalvelussa: www.domain.fi. Et tarvitse palveluun käyttäjätunnuksia. Uusimisen hinnan löydät samasta osoitteesta. Saat Viestintävirastolta hyvissä ajoin muistutuksen uusimisesta ilmoittamiisi yhteystietoihin.

Fi-verkkotunnuksen irtisanominen

Voit irtisanoa verkkotunnuksesi myös ennen voimassaoloajan umpeutumista. Verkkotunnuksen voi irtisanoa vain sen haltija, joten sinun on tehtävä se itse Viestintäviraston verkkosivuilla: https://domain.fi/info/index/yllapito/irtisanominen.html . Verkkotunnuksen irtisanominen on maksutonta.

Verkkotunnuksen haltijan siirto

Jos haluat siirtää verkkotunnuksesi toisen henkilön tai organisaation omistukseen, voit tehdä sen Viestintäviraston sivuilla. Siirron ensimmäisessä vaiheessa annetaan siirtosuostumus, jonka yhteydessä luodaan siirtoavain. Toisessa vaiheessa fi-verkkotunnus siirretään uudelle haltijalle siirtoavaimen avulla. Lue tarkemmat ohjeet Viestintäviraston sivuilta: https://domain.fi/info/index/yllapito/siirtaminen.html

Yhteystietojen päivitys

Päivitämme yhteystietosi puolestasi, jos verkkotunnusta ei ole liitetty tiliisi Viestintäviraston verkkotunnuspalvelussa. Tietojen päivittäminen maksaa 25 € (sis. alv). Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoita siitä meille osoitteeseen helpdesk@easylinehost.fi ja me päivitämme tiedot puolestasi. Yhteystiedot kannattaa pitää ajan tasalla, koska kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät tiedotteet lähetetään ilmoittamiisi osoitteisiin. Vanhentuneet tai virheelliset yhteystiedot voivat vaarantaa oikeutesi fi-verkkotunnukseen.

Tarvitset nimipalvelimet

Nimipalvelimet muuttavat verkkotunnuksen osoitteeksi. Ilman verkkotunnukselle määriteltyjä nimipalvelimia verkkotunnuksen www-sivuja ei löydy internetistä, eikä sähköposti mene perille. Voit tilata nimipalvelinpalvelun meiltä.

Easylinehostin nimipalvelimet ovat:
  • ns1.easylinehost.net
  • ns2.easylinehost.net
  • ns3.easylinehost.net

Valtuutusavain

Valtuusavain Jokaisella verkkotunnuksella on oma valtuutusavain. Valtuutusavain on numero, joka lähetetään verkkotunnuksen haltijalle verkkotunnuspäätöksen mukana. Voit valtuuttaa meidät tekemään muutoksia verkkotunnukseesi luovuttamalla valtuutusavaimen käyttöömme. Jos olet hakenut itse Fi-verkkotunnuspalvelusta verkkotunnuksen tai jo liittänyt sen käyttäjätunnukseesi, näet valtuutusavaimen verkkotunnuksesi tiedoista.