Muutosten tekeminen DNS asetuksiin

HUOM!Muutosten astuminen voimaan voi kestää muutamasta tunnista aina vuorokauteen saakka, riippuen käyttäjän / kävijän nimipalvelimista.
  • Kirjaudu hallintapaneeliin (katso ohje klikkaamalla tästä).
  • Hallintapaneelin 'Websites and Domains' -välilehdeltä löydät listan tiliisi liitetyistä verkkotunnuksista. Klikkaa '[Manage]' sen verkkotunnuksen riviltä johon haluat tehdä muutoksia.
  • Avautuva lista näyttää valitsemasi verkkotunnuksen kaikki DNS-tietueet. Klikkaamalla tietueen nimeä pääset muokkaamaan sen asetuksia.
  • A-tietueen avulla selkokielinen osoite yhdistetään numeeriseen IP-osoitteeseen, jotta verkkotunnuksen (esim. www.osoite.fi) kautta pääsee siihen IP-osoitteeseen (esim. 173.193.32.36) jossa web-sivut sijaitsevat.
  • Jos sinun tarvitsee tehdä muutoksia A-tietueeseen, valitse ensin aiempien ohjeiden mukaan tietue jota haluat muuttaa ja tee muutoksesi avautuneeseen lomakkeeseen.
  • 'Domain name' -kenttä pitää täyttää vain jos kyseessä on aliosoitteelle annettu oma IP. Sitä ei siis tarvitse täyttää, mikäli muokattava A-tietue on pääosoitteen IP:n kertova tietue
  • MX-tietueiden avulla määritellään sähköpostipalvelimet jotka ottavat vastaan tiettyyn osoitteeseen suunnattua sähköpostiliikennettä.
  • Kun olet siirtynyt aiempien ohjeiden mukaisesti haluamasi tietueen muokkaukseen, voit tehdä muutoksesi avautuneeseen lomakkeeseen.
  • 'Mail domain' -kenttään voit määritellä minkä verkkotunnuksen saapuvia posteja tämä postipalvelin vastaanottaa, eli jos email osoitteet ovat muotoa email@osoite.fi, jätetään kenttä tyhjäksi.
  • Jos taas muotona olisikin esim. email@myynti.osoite.fi, kenttään täytettäisiin aliosoite, eli tässä esimerkissä 'myynti'.
  • 'Mail exchange server' -kenttään täytyy asettaa saapuvan postin palvelimen osoite, johon asetetun verkkotunnuksen sähköpostit ohjataan käsiteltäväksi.
  • Viimeisenä on pudotusvalikko sähköpostipalvelimen prioriteetin valitsemiseen. Mitä pienempi luku, sitä suurempi prioriteetti. Prioriteetilla on merkitystä vain jos sinulla on asetettuna useampi sähköpostipalvelin samalle verkkotunnukselle.